PÁLYAORIENTÁCIÓS NAP

 

Iskolánkban 2017.12.05-én pályaorientációs napot tartottunk. A projekt célja az volt, hogy a gyerekek játékos formában megismerkedjenek különböző szakmacsoportokkal. !

 

1-8.osztályok 4-4 állomás keretében ismerték meg az egyes munkahelyek működésének összetettségét, a foglalkozások sokszínűségét. A Mini-iskolában saját iskolát működtettek, tanítottak, a Mini-orvosnál elsősegély-nyújtási alapismereteket is szereztek, a Mini-étteremben egy kis illemtant is gyakoroltak, a Mini-építkezésen pedig újrahasznosított anyagokból építettek várat. A játékos foglalkozások által a legkisebbek is ismereteket szerezhettek az egyes szakmákkal kapcsolatban, a nagyok pedig belekóstolhattak leendő foglalkozásuk hétköznapjaiba.

Köszönöm a Kollégáim együttműködését!

 MAGYAR NÉPMESE NAPJA

 

 

 

 

 

 

Minden év szeptember 30-án a Magyar népmese napját ünnepeljük. Ebben a tanévben ,  iskolánkban is megemlékeztünk erről a nevezetes napról. Benedek Elek születésnapjára emlékezve,  a 8. osztályos tanulók közül néhánnyal készültünk egy kis zenés-mesés előadással az első és 2. osztályos diákoknak. 

Választottunk egy népmesét, Benedek Elek meséi közül, melyet szerepekre osztva adtak elő a gyerekek. Ügyesen hangsúlyozva olvasták fel a történetet. A műsor második felében egy vidám dalocskát hoztunk a kicsiknek.

Az interaktív táblát segítségül használva szólt a zene, mi pedig bábokkal játszottuk el a dalt. Minden gyerek egy-egy állatot személyesített meg a bábok segítségével.

Nagyon tetszett mindenkinek, és az elmaradhatatlan taps is igazolta a produkciónk sikerét.

***

Farkasné Geiger Csilla

 ZENEI VILÁGNAP

 

 

 

 

 

 

 

 Idén október 2-án, hétfőn ünnepeltük iskolánkban a Zene világnapját. Erre a megemlékezésre idén 42-ik alkalommal került sor világszerte.  

  • Első fellépőink Dömös Anikó és Horváth Regina 8. osztályos tanulóink voltak. Az „A csitári hegyek alatt” c. népdalt énekelték Annamari néni gitáros kíséretével. 
  • Második műsorszámként a harmadik osztályosok adták elő az „Én az éjjel álmomban” c. népdal humoros feldolgozását, amelyet Hudák Bendegúz, és Szücs Samu konferáltak a dal előtt. Annamari néni gitáron kísérte a lelkes kis csapatot.
  •  
  • Harmadik fellépőink az idei tanévben szerveződött és debütált iskolai kórus és zenekar volt, melynek énekes tagjai: Horváth Bendegúz, Rónai Gréta, Rónai Lili, Czanka Boglárka. Furulyás tagjai: Horváth Róza, Varga Nimród, Harangozó Míra. Gitáros tagja: Theisz Hanna. Zenészeink a „Süss fel, Nap” c. gyermekdallal prezentálták a zene építkezését.

Reményeink szerint a kis kórus és zenekar létszáma tovább növekszik majd csakúgy, mint a lelkesedésük. 
Külön köszönetünket szeretnénk kifejezni Plell János és Király László 8-ik osztályos tanulóinknak a műsorvezetői
szerep elvállalásáért.

 Jutalmul természetesen minden szereplő diáknak jár az 5-ös érdemjegy Ének-zene tantárgyból. Smile

 ***

Varga Annamária
szaktanár

 ISKOLÁNK NÉVADÓ ÜNNEPE

 

 

 

 

 

 

""Uram, adj türelmet, hogy elfogadjam, amin nem tudok változtatni,
Adj bátorságot, hogy megváltoztassam, amit lehet ..."

Iskolánk névadójára emlékeztünk október 4-én. sok gyakorlás és próba előzte meg kis műsorunkat, melyet nagy szeretettel készítettek a 4. osztályos diákok és a tanító néni.

***

Kadlicskó Tünde
osztályfőnök

 EGÉSZSÉGNAP

 

 

 

 

 

 

2017. szeptember 1-jén egészségnappal indítottuk az új tanévet, melynek célja elsősorban a ráhangolódás az iskolai életre. A programok témája a lelki egészség, a stresszmentes iskola, stresszmentes tanulás volt, hiszen az érzelmek hatása a testet és a lelket is meghatározza.

A délelőtt folyamán 4 állomásos feladatmegoldó versenyben vettek részt a diákok. A csapatokat az osztályok alkották – ezzel is a közösségépítést hangsúlyozva a hosszú nyári szünet után. A testvérosztályok egyszerre vettek részt a feladatokban, így fejlesztve empatikus készségüket, konfliktuskezelői képességüket.

Az állomások feladatai szorosan kapcsolódtak az egészséges életmódhoz: elsősegélynyújtási alapismeretek, rókavadászat, íjászat, segítségnyújtáshoz kapcsolódó képregény és történetírás.

A feladatok megoldását pontoztuk, majd az eredményhirdetéskor pozitív gondolatokat hangsúlyozó kitűzőket és osztályplakátot kapott mindegyik osztály.

Ebéd és az udvari szabad játék után ismét csoportokban folytattuk a programokat relaxációs gyakorlattal, illetve a korosztálynak megfelelő tanmese felolvasásával.

Délután az osztályok külön vonultak és az osztályfőnökökkel közösen „Képességfát” készítettek. A Képességfa lényege, hogy kifejezze, minden gyereknek van pozitív tulajdonsága, minden ember értékes, mindenkiben meg lehet találni a jót. A közösen rajzolt fa az osztály egyedi jelképe, ágai egy-egy gyereket jelképeznek, melyen a falevelek a pozitív tulajdonságok. Az elkészült munkák az első osztáydekorációk is egyben.

Uzsonna után ismét szabad játék következett az udvaron, ahol kipróbálhatták a gyerekek a tanévkezdésre beszerzett új játékokat is.

 

„Ép testben ép lélek” – és fordítva!

 

2017.09.01.

Copyright © 2016 - Andocsi Szent Ferenc Általános Iskola és AMI - Minden jog fenntartva. Valid XHTML & CSS