PÁLYAORIENTÁCIÓS NAP

 

Iskolánkban 2017.12.05-én pályaorientációs napot tartottunk. A projekt célja az volt, hogy a gyerekek játékos formában megismerkedjenek különböző szakmacsoportokkal. !

 

1-8.osztályok 4-4 állomás keretében ismerték meg az egyes munkahelyek működésének összetettségét, a foglalkozások sokszínűségét. A Mini-iskolában saját iskolát működtettek, tanítottak, a Mini-orvosnál elsősegély-nyújtási alapismereteket is szereztek, a Mini-étteremben egy kis illemtant is gyakoroltak, a Mini-építkezésen pedig újrahasznosított anyagokból építettek várat. A játékos foglalkozások által a legkisebbek is ismereteket szerezhettek az egyes szakmákkal kapcsolatban, a nagyok pedig belekóstolhattak leendő foglalkozásuk hétköznapjaiba.

Köszönöm a Kollégáim együttműködését!

 

"HUNYADIAK NYOMÁBAN A DÉLVIDÉKEN"

 

 

 

 MAGYAR NÉPMESE NAPJA

 

 

 

 

 

 

Minden év szeptember 30-án a Magyar népmese napját ünnepeljük. Ebben a tanévben ,  iskolánkban is megemlékeztünk erről a nevezetes napról. Benedek Elek születésnapjára emlékezve,  a 8. osztályos tanulók közül néhánnyal készültünk egy kis zenés-mesés előadással az első és 2. osztályos diákoknak. 

Választottunk egy népmesét, Benedek Elek meséi közül, melyet szerepekre osztva adtak elő a gyerekek. Ügyesen hangsúlyozva olvasták fel a történetet. A műsor második felében egy vidám dalocskát hoztunk a kicsiknek.

Az interaktív táblát segítségül használva szólt a zene, mi pedig bábokkal játszottuk el a dalt. Minden gyerek egy-egy állatot személyesített meg a bábok segítségével.

Nagyon tetszett mindenkinek, és az elmaradhatatlan taps is igazolta a produkciónk sikerét.

***

Farkasné Geiger Csilla

 1.OSZTÁLYOSOK AVATÁSA

Az előző évek gyakorlatához hasonlóan idén is sor került szeptemberben az elsősök beavatására. Az ötödik osztály lelkesen készült a feladatra. A vetélkedő délutánján a picik három csoportban versenyeztek. A feladatok között volt rókavadászat, kirakó, süteményevő verseny, termés-felismerés és célba dobás is. A hangulatról meséljenek a képek:

 

 Kattints a képre a vetítéshez!

 ISKOLÁNK NÉVADÓ ÜNNEPE

 

 

 

 

 

 

""Uram, adj türelmet, hogy elfogadjam, amin nem tudok változtatni,
Adj bátorságot, hogy megváltoztassam, amit lehet ..."

Iskolánk névadójára emlékeztünk 2017. október 4-én. sok gyakorlás és próba előzte meg kis műsorunkat, melyet nagy szeretettel készítettek a 4. osztályos diákok és a tanító néni.

***

Kadlicskó Tünde
osztályfőnök

Copyright © 2016 - Andocsi Szent Ferenc Általános Iskola és AMI - Minden jog fenntartva. Valid XHTML & CSS